Wie ben ik - Lavenir de Pia

L'Avenir de Pia
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wie ben ik in vogelvlucht

Na in het verleden fysiotherapie gestudeerd te hebben , ben ik overgestapt naar het bedrijfsleven, waar ik 22 jaar in diverse functies heb gewerkt. Een aantal jaren geleden heb ik de draad van mijn oude vak weer opgepakt. Sinds december 2005 heb ik mijn eigen bedrijf.

In dat kader heb ik twee cursussen stoelmassage gedaan . Een volgens de "Touch Pro" methode, dat is een vorm van Japanse drukpuntmassage en een op de academie voor sportmassage “Vitalis”, die meer gebaseerd is op de echte Sportmassage (spierniveau). Waarmee ik dagelijks werkzaam ben in op locatie bij bedrijven.

Qua massage cursussen heb ik het volgende gedaan : Voetreflex, Haptische massage een en twee, Ontspanningsmassage en ik heb de Sportmassage herhaald om mijn techniek te verfijnen.

Omdat het fenomeen “Stress” mij interesseert, heb ik de cursus “Stressmanagement en Ontspanningstherapie” gevolgd en geef daar trainingen en workshops in.

Momenteel ben ik bezig met de HBO studie Stresscounseling. Deze studie hoop ik binnenkort succesvol te mogen afronden.

Ik heb een aantal jaren in het bestuur van de academie voor sportmassage “Vitalis” te Utrecht gezeten en organiseer beurzen voor de masseurs, die daaraan verbonden zijn en begeleid allerlei evenementen en studenten op het gebied van massage.

Ik kijk tijdens een sessie echt naar wat mensen nodig hebben en pas mijn massage daarop aan. De een heeft last van nekklachten, de ander hoofdpijn of van de schouder of RSI. Ik werk dus niet volgens een vast patroon maar richt me op de werkelijke klachten, als die er zijn. Ik denk dat daar mijn meerwaarde inzit.
Sinds 2006 geef ik watertherapie in Aquacenter den Hommel te Utrecht. Dit zijn speciale oefeningen voor mensen met rug-,hart-,of andere medische klachten. Ik train en onderhoud in deze lessen hun mobiliteit,kracht en uithoudingsvermogen.
 
Copyright 2016 © BJ van Hellemondt
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu