Stoelmassage (op locatie)
Stoelmassage heeft veel voordelen. De behandeling duurt relatief kort (15 tot 20 minuten) en kan 'tussendoor' op de werkplek gegeven worden. De massage wordt door de kleren heen gegeven op een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel. Dit maakt de massage laagdrempelig en voor veel mensen geschikt. Gedurende 15 minuten worden nek, schouders, rug, armen handen en hoofd gemasseerd. Indien nodig kan er bij klachten extra aandacht worden gegeven aan bijvoorbeeld de nek of schouders.
De massage is zeer geschikt voor op kantoor en op andere locaties. Het kost maar vijftien minuten werktijd om tot een goede ontspanning te komen. Mensen die in een kantooromgeving werken, zitten veel en hebben kans op RSI. Met massage kun je veel problemen voorkomen. Het is bewezen dat het een positief effect heeft op het ziekteverzuim.
Een zieke medewerker kost gemiddeld € 250,-- per dag (bron CBS). De verzuimkosten van één ziektedag voor u als werkgever ,zijn veel hoger dan de kosten die u heeft bij meerdere massages per werknemer.
Door de preventieve werking van een goede massage, zal de kans op het ontstaan van chronische klachten en het daarmee gepaard gaande risico op langdurig verzuim ,afnemen.
Daarbij kunnen klachten vroegtijdig worden gesignaleerd en kunnen er op tijd maatregelen worden genomen.
Ook het Ministerie van Volksgezondheid,Welzijn en Sport, heeft erkend dat stoelmassage op de werkplek een preventieve werking heeft ter voorkoming van ziekteverzuim. In samenspraak met het Ministerie van Financiën is daarom besloten,dat deze diensten in het kader van de ARBO/vergoedingen en verstrekkingen door de werkgever onbelast aangeboden kunnen worden.
In het kort mag dit indien er aan de volgende regels wordt voldaan:
1) De werkgever een arbo-plan heeft. De stoelmassages moeten in redelijkheid deel uitmaken van het plan tot verkleinen van de kans op beroepsziekten zoals stress, Burn-out en RSI. Uiteraard bestaat dit plan uit meerdere onderdelen zoals het zorgen voor een goede werkplek het geven van goede voorlichtingen rustmogelijkheden.
(na te lezen in artikel 44 van de Arbeidsomstandighedenwet 1998 en artikel 43, tweede lid, van de uitvoeringsregeling loonbelasting 2001) .
De stoelmassage tijdens werktijd plaatsvindt.
De werknemer geen eigen bijdrage is verschuldigd.
Er geen sprake is van een aanmerkelijke privé-besparing van de werknemer.
Indien er sprake is van een contract, afgesloten door de werkgever met de masseur, is de BTW aftrekbaar. De ondernemer is dan de afnemer van de prestatie van de masseur.
(Bron :ministerie van Financiën, 30 januari 2002, nr.CPP2002/292M)
Meer informatie kunt u vinden op de volgende website: www.minfin.nl: Het besluit van 21 december 2001, nr. CPP2001/1450M .
De massage is zeer geschikt voor mensen die altijd langdurig in dezelfde houding moeten werken, die onder hectische spanning moeten presteren, die zich langdurig moeten concentreren of die een verantwoordelijke stressvolle functie hebben."
Een eeuwenoude techniek in een modern jasje
Massage is één van de oudste natuurgeneeswijzen van de mensheid. Eeuwen geleden was men al bekend met de helende werking van aanraking en de ontspanning hierdoor van lichaam en geest.
In onze huidige maatschappij zijn we het contact tussen lichaam en geest kwijtgeraakt en is aanraking niet meer zo vanzelfsprekend. We hebben een druk leven en spanningen uiten zich in allerlei lichamelijke en psychische klachten. Massage activeert het lichaamsbewustzijn waardoor je (weer) leert luisteren naar je lichaamssignalen. Het kan ook een moment zijn voor jezelf waarbij niets hoeft, alleen lekker genieten van de aangename massage. Deze massage werkt preventief en het zorgt voor balans in het lichaam. Dit resulteert in een totale lichamelijk en geestelijke ontspanning en verfrissing.
" Even tot rust komen ontbreekt er vaak aan".